De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (2023)

CrossFit grips of CrossFit handschoenen zijn onmisbaar als je eelt en zere handen tijdens het trainen wil voorkomen!

Het regelmatig liften van gewichten veroorzaakt namelijk pijnlijke blaren en eelt op je handen. Je kunt dan ook meestal aan iemands handen zien of, en zo ja, hoe vaak hij of zij aan CrossFit of andere krachttraining doet. Want één ding is zeker: trainen met gewichten vraagt veel van je handen!

Als je vaak in de CrossFit box te vinden bent, is het dan ook slim om tijdens je WOD Crossfit grips of handschoenen te dragen. Deze beschermen je handen en voorkomen blaren en eeltvorming. Ook zorgen handschoenen en grips ervoor dat je meer grip hebt op het gewicht waarmee je traint. Hierdoor kun je je beter focussen op je techniek.

Er zijn zowel online als offline heel wat CrossFit handschoenen en grips te vinden. Wij deden onderzoek en selecteerden de beste 7 CrossFit grips en handschoenen èn geven je tips hoe je jouw perfecte paar uitkiest!

Inhoud verberg

1 Wat is het verschil tussen CrossFit grips en CrossFit handschoenen?

2 De verschillende soorten CrossFit grips

2.1 Grips met twee of drie vingergaten

2.2 Grips met en zonder wrist support

3 Het kopen van de juiste maat

4 Top 7 beste CrossFit grips en CrossFit handschoenen

5 1. ZEUZ RX Crossfit Grips

6 2. Reeva Kangaroo Grips

7 3. Reeva fitness handschoenen

8 4. ZEUZ RX Crossfit Grips leder

9 5. Maxie CrossFit Grips leer

10 6. Beetletix Full Finger CrossFit handschoen

11 7. Reebok CrossFit handschoenen

12 Conclusie:

Wat is het verschil tussen CrossFit grips en CrossFit handschoenen?

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (1)
De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (2)

Als je op zoek bent naar de beste CrossFit grips of CrossFit handschoenen, zal je eerst moeten beslissen wat het beste bij je past – grips of handschoenen. We leggen je uit wat de verschillen zijn.

 • Een CrossFit handschoen (ook wel een fitness handschoen genoemd) lijkt qua uiterlijk op een reguliere handschoen: de handschoen bedekt de hele handpalm en de rug van de hand en in sommige gevallen ook de vingers.

  Er bestaan echter ook fitness handschoenen waarbij slechts een deel van de vingers bedekt zijn, ook wel halve fitness handschoenen genoemd. Fitness handschoenen geven je extra grip en beschermen je handen tegen blaren. Deze handschoenen zijn meestal niet specifiek ontworpen voor CrossFit, maar voor krachtsport in het algemeen. Doe jij aan een combi van CrossFit en krachttraining en lijken deze handschoenen je wel wat? Lees dan allesover de beste fitness handschoenen.

 • Sta je regelmatig in de CrossFit box? In dat geval is een goed paar grips onmisbaar in je sporttas. Bij CrossFit worden er namelijk zeer uiteenlopende oefeningen gedaan en zijn reguliere fitness handschoenen hier niet altijd even fijn voor. CrossFit grips zijn daarentegen specifiek ontworpen voor alle typische CrossFit oefeningen – van pull ups tot snatches.

  Een CrossFit grip is makkelijk te onderscheiden van een fitness handschoen. Een grip bedekt namelijk alleen de handpalm, en laat de rug van de hand en de vingers vrij. Hierdoor worden je handen goed beschermt en verbeter je je grip, maar behoud je tegelijkertijd veel bewegingsvrijheid.

De verschillende soorten CrossFit grips

Er zijn heel wat verschillende soorten grips op de markt. Het kiezen van de beste CrossFit grips kan dan ook een uitdaging zijn! Daarom zetten we eerst de verschillende soorten voor je op een rijtje.

Grips met twee of drie vingergaten

Allereerst kun je kiezen tussen grips met twee of met drie vingergaten. De meeste grips hebben twee vingergaten. In dat geval steek je je middel- en ringvinger door de vingergaten, en zijn de rest van je vingers vrij. Dit type grip is voor de meeste sporters de beste keuze, aangezien je hiermee de meeste bewegingsvrijheid en flexibiliteit behoudt.

Sommige mensen vinden een grip met drie vingergaten echter prettiger. Deze grips hebben vingergaten voor de wijs-, middel- en ringvinger. Dit type grip is geschikt voor sporters met brede, platte handpalmen. Een grip met twee vingergaten is dan namelijk niet groot genoeg om de hele palm te bedekken en dus te beschermen.

Grips met en zonder wrist support

Een CrossFit grip zit vast om je pols door middel van een polsband. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten polsbanden. Sommige grips hebben een dunne polsband. In dat geval biedt de polsband weinig ondersteuning voor je polsen. Dit soort grips zijn daarom alleen geschikt voor sporters die voornamelijk met lichte gewichten trainen of sterke polsen hebben.

Merk je dat je vaak last krijgt van je polsen naarmate de training vordert? Train je vaak met zware gewichten? Of heb je in het verleden een polsblessure gehad? In dat geval raad ik je aan om voor een grip met een bredere polsband te kiezen. Hoe breder de polsband, hoe meer support. Sommige grips hebben zelfs een polsband die helemaal tot de onderarm loopt – voor maximale support!

Het kopen van de juiste maat

Heb je het ideale paar grips gevonden? Dan is het nu tijd om een maat te kiezen! Aangezien elke hand anders is, zijn grips verkrijgbaar in verschillende maten. Koop echter nooit een maat op de gok – de maten kunnen namelijk van merk tot merk behoorlijk verschillen!

Zo is een medium bij het merk Reeva bijvoorbeeld een stuk groter dan een medium bij Beetletix of Reebok. Pak daarom altijd de maattabel van de fabrikant erbij en meet je handen uitgebreid op. Zit je net tussen twee maten in? Kies dan voor de kleinere maat. De meeste grips zullen na verloop van tijd namelijk wat oprekken. Dit is vooral het geval bij grips van leer.

Top 7 beste CrossFit grips en CrossFit handschoenen

In deze top 7 hebben we alleen Crossfit grips en handschoenen geselecteerd die voldoen aan de volgende 4 criteria:

 • Bescherming
 • Grip
 • Duurzaamheid
 • Flexibiliteit & Comfort

1. ZEUZ RX Crossfit Grips

(Video) Hand Care for CrossFit (How to Use Grips and Stop Ripping!)

4.9/5

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (3)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (4)

Met deze grips behoren blaren en eelt tot het verleden! Ze zijn gemaakt van hoogwaardig microvezel materiaal. Dit zorgt voor een optimale grip én bescherming van je handen. Ook zorgt dit duurzame materiaal ervoor dat je grips lange tijd meegaan!

De dunne polsband zorgt voor extra stevigheid voor je pols en bewegingsvrijheid. De grips zitten comfortabel en vormen na het eerste gebruik naar je handen. Kortom, top grips!

Voordelen

 • Super stevig
 • Goede grip
 • Smalle polsband voor optimale bewegingsvrijheid

Nadelen

 • -

3.8/5

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (5)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (6)

Deze unisex Crossfit grips zijn gemaakt van kangaroo leer en daardoor super stevig. De grips vormen makkelijk naar je hand en zijn dun, waardoor je volledig gevoel met de rig en/of barbell behoudt maar toch een stevige grip hebt.

Door de dunne polsband heb je optimale bewegingsvrijheid en deze zorgt er ook voor dat de grip goed op zijn plaats blijft.

De vingergaten bij deze grips zijn smal, deze worden wel iets soepeler en wijder, maar zijn niet geschikt voor brede vingers.

Voordelen

 • Super stevig
 • Dun: behoudt gevoel met grip/barbell
 • Smalle polsband voor optimale bewegingsvrijheid

Nadelen

 • De vingergaten zijn smal
(Video) Best CrossFit grips | Bear Complex vs. Victory Grips

4.4/5

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (7)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (8)

Deze fitness handschoenen van Reeva zijn door de duurzame materiaalkeuze van hoge kwaliteit. Reeva richt zich specifiek op de ontwikkeling van producten voor fitness en crossfit.

Deze handschoenen bieden dan ook een zeer goede grip, zijn luchtig door het open design en de elastische pols wrap geeft je polsen extra support.

Nadelen

 • Brede polswraps, waardoor je minder bewegingsvrijheid hebt

4.6/5

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (9)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (10)

Als je op zoek bent naar grips met 2 vingergaten voor een goede prijs/kwaliteit, dan zijn dit de grips voor jou! Ze zijn gemaakt van leer, bieden een stevige grip en bescherming tegen eelt en blaren en zijn ook nog eens zeer gunstig geprijsd!

Met de klittenbandsluiting zijn ze gemakkelijk aan te doen en stevig en op maat dicht te maken. De grips zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

(Video) Best Lifting Gloves — Which Grips Best?

Voordelen

 • Super stevig
 • 2 vinger gaten
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • -

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (11)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (12)

Deze stoere grips van Maxie zijn gemaakt van microfiber leer, waardoor ze super sterk zijn! Net als de andere grips in deze top 7 bieden ze je veel grip en bescherming tegen eelt en blaren.

De grips zitten super comfortabel. De smalle polsband is verstelbaar en bied je door de vormgeving optimale bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn ze ook nog eens leuk geprijsd!

Voordelen

 • Super stevig
 • Mooi design
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • -

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (13)

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (14)

(Video) Best Workout Gloves For Pull Ups 👉 Types Of Workout Grips Honest Video

Wil je graag je gehele hand beschermen tijdens jouw workout en toch een stevige grip behouden? Kies dan voor deze handschoenen van Beetletix!

De binnenkant van de handschoen, bij de handpalm en vingers, is gemaakt van leer zodat je een stevige grip hebt en je hand beschermt is tegen blaren en eelt. De buitenkant van de handschoen is gemaakt van een 4-way stretchstof, waardoor de handschoenen ademend en flexibel zijn!

En nog een extra handigheidje aan deze handschoen: de wijsvinger is touchscreen compatibel, mocht je snel je smartphone of smartwatch willen checken, dan gaat dat dus ook gewoon met je handschoen aan!

Met het bandje onderaan de handschoen kan je de polsband op maat maken zodat deze stevig op zijn plaats blijft zitten en optimale ondersteuning biedt.

De handschoenen hebben geen extra padding in de handplam. Mocht je dit wel willen, kijk dan naar de handschoenen van Reebok hieronder.

Voordelen

 • Super stevig
 • Beschermt gehele hand
 • Ademend en flexibel
 • Touchscreen compatibel

Nadelen

 • Geen extra padding in de handpalm

4.6/5

De 7 beste Crossfit grips en Crossfit handschoenen van 2022! (15)

Deze fijne en stevige handschoenen van Reebok verdienen absoluut een plaats in deze top 7. Ze dragen namelijk super comfortabel!

Bovenop je hand bestaat de handschoen uit mesh voor extra ventilatie zodat je handen koel en droog blijven tijdens je workout, waardoor blaren en eelt worden voorkomen.

In de handpalm is gebruikt gemaakt van extra padding en leer, zodat je een stevige grip hebt tijdens het liften.Al met al een echte top kwaliteit handschoen!

Voordelen

 • Super stevig
 • Ademend en flexibel
 • Extra padding in de voorhand

Nadelen

 • -

Conclusie:

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten CrossFit grips en handschoenen verkrijgbaar. Stuk voor stuk voorkomen ze blaren en eelt op je handen. De keuze tussen grips, halve handschoen of een complete handschoen is aan jou. Het is net wat je fijn vindt en ook vaak een kwestie van uitproberen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij de keuze voor het perfecte paar voor jou!

(Video) Unleash the giant inside with the RDX EGO F7 gloves! 💥

Ben je inmiddels voorzien van goede CrossFit handschoenen maar nog op zoek naar knee sleeves of de perfecte outfit? Check dan de beste CrossFit kleding voor heren of beste Crossfit kleding voor dames.

Videos

1. The Complete All-in-one Workout Gloves!
(RIMSports Gear)
2. Twin Gym's CrossFit Training Gloves
(Tamika Givans)
3. TRAININGSHANDSCHUHE im Test - Welches Modell ist SINNVOLL?
(Coach Stef)
4. “Wait wearing gloves is bad” 🤨#shorts
(Justin Lee)
5. Unboxing work-out Gloves #shorts #new-year #amazonfinds
(What Clara Bought)
6. Best Gloves For Pull Ups
(Knowledge Zone)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 03/11/2023

Views: 5644

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.